Få ditt eget presserom

Få ditt eget presserom
11/12-12   -   Pressemeldinger

Kan nettbutikken din håndtere julehandelen på Internett?

Det spås at den norske julehandelen i år vil runde 50 milliarder kroner for første gang, og flere og flere kjøper julegaver på Internett. Det betyr at nettbutikker kan forvente en belastningstopp når julehandelen setter inn for fullt. Ofte er belastningsfordeling for servere den raskeste og beste forsikringen mot driftsstopp som kan få julehandlerne til å snuble over hverandre.

En ny undersøkelse fra Hovedorganisasjonen Virke anslår at det vil bli solgt julegaver for mer enn 50 milliarder kroner i år. En slik omsetning er rekordstor. Nok en gang forventes det at den norske netthandelen skal stige sammenlignet med de seneste årene, og nettbutikkene ser ut til å bli julens store vinnere.

IT-infrastruktur kan være konfigurert til å håndtere brukertrafikk via enkelte eller flere servere. Når netthandelen fører til en belastningstopp i desember, kan denne konfigureringen få problemer med alle netthandlerne med julelys i øynene. Hvis nettbutikken har svartider på flere sekunder og en treg forbindelse, kan dette få mange til å gå videre til neste side. Med belastningsfordeling for servere kan nettbutikker optimere serverinfrastrukturen ved å fordele nettrafikk mellom servere på en effektiv måte. Det reduserer også risikoen for at man må skrive inn all informasjonen på nytt, hvis man har vært borte fra datamaskinen en kort stund.

"I julen opplever mange en stigning i nettrafikken på flere hundre prosent, som er positivt. Men hvis nettbutikken er konfigurert for gjennomsnittlig antall besøk for hele året, kan belastningene på serverne i desember føre til dårlige brukeropplevelser med trege svartider og 404-feilsider," sier Detlef Lilje fra Kemp Technologies. "Derfor bør man utforme infrastrukturen etter belastningstoppene og ikke etter normal trafikk," forteller Detlef Lilje.

Med belastningsfordeling for serverens infrastruktur kan man i løpet av få minutter utvide til flere servere uten at det fører til kompleks konfigurering av servere eller driftsstans. Belastningsfordelere leveres som tradisjonelle løsninger i en boks, samt som virtuelle løsninger. De er utformet til å fungere som veivisere som dirigerer de besøkende på nettbutikker inn på serveren som gir dem den beste mulige opplevelsen.

Du kan lese Virkes rapport om julehandelen 2012 her: http://www.virke.no/dav/96fa9d5d09.pdf & http://www.virke.no/dav/6c124e2f28.pdf

Hvis du vil ha mer informasjon
Detlef Lilje, Nordic Territory Manager hos KEMP Technologies, dlilje@kemptechnologies.com, Tlf. +49 511 3673 930

Om KEMP Technologies
KEMP Technologies ble grunnlagt i 2000 i Yaphank, New York, og er i dag en global produsent av serverbaserte og virtuelle belastningsfordelere og ADC-løsninger (Application Delivery Controller). I 2010 etablerte KEMP Technologies et europeisk hovedkvarter i Limerick i Irland. KEMP er kjent for å produsere belastningsfordelingsløsninger som gir økonomisk og driftsmessig utbytte ved å fordele datatrafikk effektivt i IT-infrastrukturer. Belastningsfordelingsløsningene fra KEMP Technologies understøtter Microsoft-tjenester som Exchange 2010 og Lync 2010, og gjør også geografisk belastningsfordeling mulig. Se mer på www.kemptechnologies.com.

Pressekontakter


Selskap

Kemp Technologies
Waldstr. 13
30163 Hannover, Norge

  +49 511 3673 930


Motta nyheter fra Kemp Technologies via epost

Registrer deg her
Vårt oppdrag er å strømlinjeforme og formidle all slags presse- og forretningsinformasjon og gjøre den tilgjengelig for alle på alle tilgjengelige plattformer.

Om MyPressWire