Få ditt eget presserom

Få ditt eget presserom
28/08-12   -   Pressemeldinger

Karbamid Krem oppfyller nye skjerpede krav fra den nordiske miljømerkeordningen

Den danske hudpleieprodusenten Pharmateam Nordic har siden 2011 hatt lisens til å bruke den nordiske miljømerkeordningen – Svanemerket. I 2012 er kravene til hvilke produkter som kan markedsføre seg med Svanemerket blitt revidert, og Pharmateam Nordics Karbamid Krem 10 % er et av de produktene som lever opp til de nye og skjerpede kravene.

"Det nordiske miljømerket Svanen skjerper løpende kravene til de produkter som kan markedsføre seg som et miljøriktig produkt, og vi er derfor naturligvis svært tilfredse med å kunne leve opp til de nye skjerpede kravene", forteller Mikael Andersen, som bemerker at de norske forbrukerne faktisk er gode (miljø)merkebrukere.

"Ni av ti nordiske forbrukere mener at man treffer et godt valg for miljøet når man kjøper svanemerkede varer. Svanemerket er et godt redskap i hverdagen når man som forbruker gjerne vil ta et godt miljøvalg. Det er den utviklingen vi gjerne vil støtte", forklarer Mikael Andersen.

Karbamid Krem 10 % fra Pharmateam Nordic er en garanti for et mer miljøvennlig valg, noe som gagner egen – eller familiens helse. Det er bl.a. det budskapet den danske produsenten gjerne vil ut med til de norske forbrukerne.

Hos Pharmateam Nordic har man særlig fokus på hudpleieprodukter som går inn under betegnelsen Cosmeceuticals. Det er en rekke spesialprodukter som påvirker hudens biologiske funksjoner. Produktene kan takle en rekke mindre hudproblemer og er med på å gjøre hverdagen enklere for forbrukerne. Pharmateam Nordic kaller det avansert hudpleie som yter noe spesielt!

Karbamid Krem 10 % er en spesiell fuktighetskrem som pleier og mykgjør tørr og irritert hud. Kremen er med på å gjenopprette hudens naturlige fuktighetsbalanse og har en spesielt god virkning på psoriasispasienter. Kremen inneholder ingen allergifremkallende eller hormonforstyrrende stoffer, og verken parabener, parfyme eller fargestoffer.

Kremen selges hos Apotek 1 og Boots apotek.

###

Det nordiske Svanemerket
Den nordiske miljømerkeordningen - Svanemerket har eksistert siden 1989. Undersøkelser fra 2011 viser at mer enn 90 % av nordiske forbrukere både har stor kjennskap og stor tillit til det mer enn 20 år gamle miljømerket.

Spør man forbrukerne i de nordiske landene, så trekker Svanen i den riktige retningen på miljøregnskapet, og tendensen er at flere og flere forbrukere går aktivt inn for å velge et svanemerket produkt når de handler.

Forbrukere som velger produkter som er Svanemerket minimerer risikoen for å støte på - nye - hormonforstyrrende stoffer som kan fremkalle kreft, skade barnet under graviditeten og fertiliteten – og som dessuten belaster miljøet.

I miljømerkede produkter som Svanen er forbrukeren samtidig sikker på å unngå de mer enn 70 spesielt problematiske stoffene som står oppført på EUs kandidatliste. Listen teller en rekke problematiske stoffer som enten innebærer en helserisiko for mennesker eller er skadelige for naturen.

Stoffene på EUs kandidatliste er helt forbudt i Svanemerkede produkter, og med en løpende revidering sikrer dette at varene fortsatt utvikles i en miljøvennlig retning.

Pressekontakter


Selskap

Pharmateam Nordic
Fuglevangsvej 15
3060 Espegærde, Norge

  +45 23 43 47 41


Motta nyheter fra Pharmateam Nordic via epost

Registrer deg her
Vårt oppdrag er å strømlinjeforme og formidle all slags presse- og forretningsinformasjon og gjøre den tilgjengelig for alle på alle tilgjengelige plattformer.

Om MyPressWire