Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
10/07-14   -   Pressemeddelelse

Dynamisk sønderjysk duo har på rekordtid skabt mini-koncern med fine resultater

Den sønderjyske erhvervsduo Erik Thaysen og Frank Jørgensen Waller har på bare et par år opbygget en fin portefølje af virksomheder, som de i fællesskab ejer helt eller delvis, med folkekendte Hjem Is som det mest prominente brand, hvor ejerandelen er 51%.

Den sønderjyske erhvervsduo Erik Thaysen og Frank Jørgensen Waller har på bare et par år opbygget en fin portefølje af virksomheder, som de i fællesskab ejer helt eller delvis, med folkekendte Hjem Is som det mest prominente brand, hvor ejerandelen er 51%.

Partnernes ligeligt ejede investeringsselskab med det ikke så mundrette navn I-RB ApS lavede i fjor et overskud på 4,8 mio. kroner efter skat inkl. datterselskaber. I-RB havde en samlet andel af resultatet på 3,7 mio. kroner efter skat. Resultatet skal ses i lyset af, at samtlige selskaber er under opstart eller omstrukturering. Derudover har der været store omkostninger i forbindelse med fusionen mellem Viking Is og Hjem Is i 2014. Selskabet har hjemme på Møllemærsk i Aabenraa, hvor også de fleste porteføljeselskaber inklusive Hjem Is er samlet under et tag.

"Vi havde en målsætning om at være aktivt med fem selskaber inden for fem år. Det har vi nået på godt to år. Det tillader vi os at være lidt stolte over - uden at vi på nogen måder har grund til at stoppe op her eller hvile på laurbærrene - der er stadigvæk meget arbejde med udvikling af selskaberne og samtidig se på nye muligheder", siger Erik Thaysen.

Forventer fordobling af overskuddet
"Vi forventer et bedre resultat i 2014 - anslået 6-7 millioner kroner - og at blive finansielt uafhængige, det vil sige selvfinansierende via et positivt cashflow. Det er vi meget tilfredse med at kunne på så kort tid efter de betydelige investeringer, vi har lavet. Men vi er meget opmærksomme på de vekslende konjunkturer og har derfor en klar strategi om at have flere stå-ben end bare en enkelt stor virksomhed alene. Vi er af den opfattelse at alle vores aktiviteter har et stort potentiale", forklarer Frank Jørgensen Waller.

Hjem Is forventes i 2014 alene at bidrage med en omsætning på mere end en kvart milliard kroner via 9 franchisetager og positivt til bundlinjen i niveauet 3-5 mio. kroner. Det vil også være Hjem Is investeringen, der har stor fokus i 2014 og at udvikle denne i fortsat positiv retning sammen med de øvrige Hjem-Is aktionærer og franchisetager.

Åben for nye investeringer
"Men kommer der en interessant investeringscase, som passer ind i vores portefølje og til vore kompetencer, vil vi også kigge positivt på det. Vi har kapitalberedskabet og organisationen på plads til yderligere investeringer - og det er meget positivt i disse tider", siger Erik Thaysen.
Fælles for de hidtidige investeringer er, at der i alle tilfælde ejes minimum 51% af aktierne.

I I-RB-porteføljen er der ud over majoritets-ejerandelen af Hjem Is også ejerskab af Casero, som er et bagerkoncept med specielt frisk brød solgt igennem lokale dagligevarebutikker på Sydsjælland og en bager-vikarservice i samme virksomhed. Ydermere investeringsselskabet 10-års Solskin, som sælger finansielle services til bl.a. forbundne virksomheder, ligesom partnerne arbejder med opbygningen af et klassisk handelshus med mærkevarer, man kan im- eller eksportere. Her understøtter I-RB blandt andet agenturholderen for det kendte brand Guess i Danmark på deres ure og smykke-linje.

De to kompagnoner ejer ud over selskaberne i I-RB regi i øvrigt også GPS-tracking virksomheden TrippleTrack, som de har overtaget i sin helhed fornylig efter en turbulent periode i selskabets tidligere ejerkreds. Dette selskab skal nu vækstes baseret på en innovativ og effektiv teknologi, som er udviklet over en årrække. Tripple Track skal optimeres og tilpasses yderligere i det kommende år.

TrippleTrack er det eneste af porteføljeselskaberne, som skriver røde tal på nuværende tidspunkt.
Frank Jørgensen Waller, 46, har en fortid som chefcontroller i større selskaber som BTX, Fleggaard/Dangaard Telecom og Lego, samt som adm. direktør i Teleservice international A/S med datterselskab i 9 lande og ETU Forsikring. Aktuelt er Frank Jørgensen Waller primært adm. direktør i Hjem-IS Danmark A/S, mens Erik Thaysen primært har fokus på de øvrige porteføljeselskaber.

Erik Thaysen, 51, var en af pionererne hos Dangaard Telecom, hvor han i en årrække var en kreativ og dygtig indkøbsdirektør i Dangaard-koncernen, inden han blev administrerende direktør for koncernens aktiviteter i Polen.

I 2011 slog de to entreprenante sønderjyder sig så sammen om deres fælles investeringsselskab.
Frank Jørgensen Waller er bosat i Aabenraa, Erik Thaysen i Tønder. Virksomhedens hovedkontor ligger med havneudsigt i den sønderjyske købstad Aabenraa på Møllemærsk. De to kompagnoner etablerede deres fælles selskab i 2011.

Relevant information



Pressekontakt

Frank Jørgensen Waller
ejer
  4042 9945

Firma

Hjem-Is
Hjem-IS A/S Møllemærsk 29, 1.
6200 Aabenraa, Danmark

  4042 9945
  2191 3000

www.hjem-is.dk

Modtag nyheder fra Hjem-Is på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire