Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
27/03-17   -   Pressemeddelelse

Teknologisk gennembrud: Ny varmepumpe holder varmen i -25°

Grundige tests i højteknologisk klimalaboratorium giver rekordhøje fremløbs-temperaturer og en SCOP-værdi over 5 for ny luft/vand-varmepumpe, METROAIR I - selv i bidende koldt vintervejr.

METROAIR I er lidt af et teknologisk gennembrud inden for energieffektivitet. Den nye luft/vand-varmepumpe har en SCOP-værdi over 5, hvilket betyder, at den yder 5 kWh for hver 1 kWh, den forbruger, målt hen over en fyringssæson.
Ifølge Christian Brydensholt, som er salgs- og marketingdirektør hos METRO THERM, er den også effektiv på rekordplan, når det gælder opvarmning af brugsvand og vand til rumopvarmning, selv ved lave ude-temperaturer:
"I så koldt vejr som minus 25°C kan den producere en fremløbstemperatur på op til 63°C. Ved ude-temperaturer varmere end minus 10°C kan fremløbstemperaturen komme op på hele 65°C."

Klimalaboratorium simulerer isvinter

Disse tekniske landvindinger ville ikke have kunnet lade sig gøre uden grundige test i bl.a. et klima-laboratorium, hvor varmepumpen er blevet udsat for ekstreme påvirkninger over længere tid.
"METROAIR I har været igennem regnskyl, ørkenhede og 25 graders frost, så man har kunnet afprøve funktionerne realistisk i al slags vejr. Det har også givet teknikerne lejlighed til at finjustere afrimning og afledning af kondensvand, så varmepumpen også på det punkt fungerer optimalt". forklarer Christian Brydensholt.
"Testning i klimalaboratorier er helt centralt for vores produktudvikling. Luft/vand-varmepumper skal kunne fungere problemfrit i al slags vejr, og i vores nordiske, omskiftelige klima bliver en varmepumpe udsat for lidt af hvert. Og det skal den kunne holde til."

Frekvensregulering er nøglen til energieffektiviteten

METROAIR I er frekvensreguleret, og det vil sige, at en inverter-styret kompressor tilpasser effekten efter varmebehovet.
Christian Brydensholt forklarer: "Hastigheden reguleres simpelthen efter temperaturen udenfor og behovet indendørs. Er det koldt, kører den hurtigt, og er det varmt, sænker hastigheden sig. Man kan sammenligne det med speederen i en bil, hvor du både kan give den gas på motorvejen og trille roligt rundt i villakvarteret, når der er behov for det."

"Luft/vand-varmepumper skal operere inden for et stort temperaturspænd. I ældre varmepumper, som kun
har én hastighed, betyder det, at motoren tænder og slukker ofte for at imødekomme de skiftende udetemperaturer, og det bruger energi og slider på maskineriet. Frekvensregulering giver længere levetid på varmepumpen og sparer selvsagt en del på energiforbruget."
I kombination med den nye EVI-teknologi (economised vapour injection), sænkes varmgastemperaturen, så kompressoren ikke overopheder, og effekten af frekvensreguleringen øges. Energieffektivitetsklassen er A på selve varmepumpen og A på hele systemet.
Du kan opleve METROAIR I - ved stuetemperatur - på stand nr. C-3513 til VVS'17.

Kort om METROAIR I

· Energieffektiv: SCOP-værdi over 5
· Kan opvarme huse og brugsvand
· Aktiv køling
· Lydsvag, kun 53 dB
· Nem plug-and-play-installation
· Frekvensstyret regulering tilpasser sig husets aktuelle behov
· Energimærke A /A på METROAIR I og A på hele systemet
· Få energisparetilskud - op til 10.000 kr. for at skifte fra fx oliefyr.
· Få billigere elafgift - du opnår en reduktion pr. kW, når du har varmepumpe
· Op til 6 års garanti med produktregistrering

Foto
Foto kan downloades på https://mtgbox.dk/share.cgi?ssid=0BfzTbk
Billedtekst: METROAIR I testes ved frostgrader i klimalaboratorium. Foto: Nibe Industrier AB

Relevant information

Flere tekniske data:
http://www.metrotherm.dk/Professionelle/Varmepumper/Professionelle/Varmepumper/Luft-vand-varmepumper.aspx?ProductID=PROD238


Pressekontakt

Christian Brydensholt
Salgs- og marketingdirektør
  +45 48 77 00 00

Firma

Metro Therm A/S
Rundinsvej 55
3200 Helsinge, Danmark

  +45 48 77 00 00

https://www.metrotherm.dk/

Modtag nyheder fra Metro Therm A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire