Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/12-16   -   Pressemeddelelse

Eksamen i matematik hiver gymnasieelevers snit ned



I gennemsnit får gymnasieelever til skriftlig eksamen i matematik 0,88 karakterpoint under de skriftlige årskarakterer. Mere end hver 10. dumper matematik. Hvis eleverne har matematik på højt niveau giver det i gennemsnitligt en lavere karakterer til både mundtlig og skriftlig eksamen, end de fik i årskarakterer. Det viser en undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut EVA.

Det er et problem, mener frivilligorganisationen Matematikcenter - en forening der laver gratis lektiehjælp i matematik.

Flere vil få problemer med matematik
Med det nye gymnasieforlig skal endnu flere elever have matematik på B-niveau og organisationen frygter, at man vil se flere elever, der dumper eller får lave karakterer til skriftlig og mundtlig eksamen. Det fortæller sekretariatsleder i Matematikcenter, Kathrine Predstrup: "Karakteren i matematik på højniveau har stor betydning for elevernes videre uddannelse. Optagelse på videregående uddannelse kræver ofte matematik på mindst B-niveau og et højt karaktergennemsnit. Når flere får matematik på B-niveau og der samtidig ikke sker et løft af deres matematikkompetencer, så vil vi se flere, der er afskåret fra at komme ind på deres valgte uddannelse."

Der er brug for ekstra støtte uden for skolen
Derfor mener Matematikcenter, at der skal være initiativer, der kan løfte elevernes niveau. "Der er brug for et sted, hvor eleverne kan gå hen og få den ekstra støtte og vejledning, som er nødvendig for at løfte deres faglige niveau. Vi har oplevet en stigning i antallet af elever, der bruger os. Det er f.eks. de elever, der ikke har råd til at betale for dyr lektiehjælp i private lektiehjælpsvirksomheder eller som ikke har mulighed for at få en faglig støtte hjemmefra, f.eks. fordi deres forældre ikke kan hjælpe med matematik på så højt et niveau", fortæller Kathrine Predstrup.

Matematikcenter er en forening af frivillige, der tilbyder gratis lektiehjælp i matematik til alle. Foreningen har lektiecaféer på folkeskoler, ungdomsuddannelser og voksenuddannelser. Matematikcenter driver ogsåWebmatematik.dk, som på få år er blevet de unges foretrukne lektiehjælp i matematik på nettet med 3.850.000 besøg i 2016 indtil videre.

Pressekontakt

Kathrine Predstrup
Sekretariatsleder
  60126713
  60126713

Firma

Matematikcenter
Slagtehusgade 10, 1
1715 København, Danmark

  60129835
  60129835

www.matematikcenter.dk

Modtag nyheder fra Matematikcenter på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire