Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
26/02-15   -   Pressemeddelelse

Fem forskere belønnes med EliteForsk-prisen

Uddannelses- og forskningsministeriets EliteForsk-pris 2015 uddeles til fem af landets dygtigste yngre forskere. H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister overrækker priserne.

Fem af Danmarks dygtigste forskere modtager EliteForsk-prisen 2015 på 1,2 millioner kroner. Heraf er 200.000 kroner en personlig hæderspris, mens 1.000.000 kroner går til forskningsaktiviteter

Priserne overrækkes den 26. februar af H.K.H. Kronprinsesse Mary ved en festlighed på Glyptoteket i København. Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen præsenterer vinderne.

- EliteForsk-priserne er ikke kun en anerkendelse af landet dygtigste forskere, det er også en investering i fremtiden. Det er forskning, der skal gøre os klogere på verden og være med til at give svaret på nogle af de store udfordringer, vi står overfor. Fra behandling af livstruende sygdomme og bedre indsigt i vores kulturarv til nye bæredygtig energiformer, siger Sofie Carsten Nielsen.

Modtagere af EliteForsk-prisen 2015
- Lars Birkedal, f. 1970, professor i datalogi, institutleder ved Institut for Datalogi, Aarhus Universitet
- Lasse Heje Pedersen, f. 1972, professor i finansiering og økonomi ved Institut for Finansiering, Center for Financial Frictions, Copenhagen Business School
- Lene Broeng Oddershede, f. 1970, professor i biofysiologi, Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet
- Niels Mailand, f. 1973, professor i molekylærbiologi, Group Leader, The Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research, Københavns Universitet
- Rubina Raja, f. 1975, professor (MSO) i klassisk arkæologi ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet

Udover de fem EliteForsk-priser uddeler uddannelses- og forskningsministeren 20 EliteForsk-rejsestipendier à 200.000 kroner til talentfulde, unge ph.d.-studerende, som hermed kan henlægge deres studier for en kortere eller længere periode til de allerbedste internationale universiteter inden for deres respektive fagområder.

- Vi har en stor talentmasse af unge forskere i Danmark. Dem skal vi udfordre og vi skal give dem muligheder for at udfolde deres talent. EliteForsk-rejsestipendierne er både en stor hæder og en unik mulighed for, at de unge forskere kan tage ud i verden og blive endnu klogere på deres forskningsfelt, siger Sofie Carsten Nielsen.
Ved festlighederne på Glyptoteket vil Danmarks Grundforskningsfonds 12 nye ledere af Centers of Excellence og modtagere af Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-bevillinger ligeledes blive hyldet.

Følg EliteForsk-prisoverrækkelsen på Twitter via #eliteforsk

Pressekontakt

Steen Bruun Jensen
Presse- og kommunikationskonsulent
  7231 8216
Line Svenningsen
Ansvarlig for Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet
  lines@fi.dk

Firma

Uddannelses- og Forskningsministeriet
Slotsholmsgade 10
1216 København K, Danmark


http://ufm.dk/

Modtag nyheder fra Uddannelses- og Forskningsministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire