Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
19/06-19   -   Pressemeddelelse

Har du ondt i CO2-samvittigheden, så findes hjælpen inden for boligens fire vægge



Få god klima-karma og se hvordan du nemt kan spare op mod fem tons CO2 om året.

Du har helt sikkert overvejet, hvordan du kan skåne miljøet for CO2 i din egen lille husholdning. Vi har alle hørt de gode råd mange gange: sluk helt for tv, stereoanlæg og dvd frem for at lade dem stå på standby, så sparer du strøm og dermed CO2. Eller hæng vasketøjet til tørre i stedet for at bruge tørretumbler.

Men faktum er, at de to ændringer i din husholdning kun sparer ca. 240 kilo CO2 om året, hvilket svarer til en flyrejse t/r fra København til Berlin.

Det lyder jo egentligt ikke så tosset. Men hvad hvis du kan spare 20 flyrejser med et snuptag? Så batter det pludseligt lidt mere på CO2-kontoen.

ISOLERING BATTER MEST I CO2-REGNSKABET

For at opnå god klima-karma skal du isolere dit hus op til dagens standarder.

I følge direktør fra Papiruld Danmark, Claus Skov, skal et uisoleret hus min. have 400 mm isolering liggende på loftet, og hulmur samt etageadskillelser skal fyldes godt op med isolering. Så sparer du op til fem tons om året, hvert år i hele husets levetid!

Det svarer til, at du kan flyve t/r til fra København til Berlin 20 gange eller køre til Italien på bilferie 2 gange om året – helt CO2-neutralt! ”Det vil man da hellere, hvis det er muligt,” lyder opfordringen fra Claus Skov.

Hvis dit hus allerede har lidt isolering på loftet fx 50 mm, og du efterisolerer op til 400 mm, som er dagens standard, sparer du ca. 1,5 tons CO2 pr. år i husets levetid. Det er ikke småting, man kan spare, når man tænker på, at hver dansker udleder 17 tons CO2 pr. år.

ALT HVAD DU GØR, GØR EN FORSKEL

Hvis du samtidigt laver små ændringer i din hverdag, fx en kødfri dag om ugen, undgår at bruge tørretumbler eller udskifter hårde hvidevarer fra B-mærket til A++, så sætter du endnu mere ind på CO2-kontoen.

Hvis vi gerne vil efterlade en sund klode til vores næste generationer, så tæller alt i det samlede CO2-regnskab. ”Så det er bare med at komme i gang - alt hvad du gør, gør en forskel!” slutter Claus Skov.

FAKTA

Det er ikke ligegyldigt, hvilket produkt man vælger at isolere med. Forbruget af energi og CO2-udledning i produktionsfasen er nemlig vidt forskelligt fra produkt til produkt. Nogen opsparer CO2, mens andre udleder CO2.

Papirgranulat opsparer: +1,1 kg CO2*
Stenuldsgranulat udleder: -4,2 kg CO2*
Glasuldsgranulat udleder: -5,2 kg CO2*

*pr. kg isoleringsmateriale.
Kilde: BREEAM

Billeder


Pressekontakt

Rikke Henningsen Herrguth
Kommunikationsansvarlig
  +45 48 14 11 88

Firma

Papiruld Danmark A/S
Brødeskovvej 40
3400 Hillerød, Danmark

  +45 48 14 11 88

http://www.papiruld.dk

Modtag nyheder fra Papiruld Danmark A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire