Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
27/08-15   -   Pressemeddelelse

Hold fast i investeringerne

Dansk Anlægsentreprenører advarer mod at tabe de langsigtede gevinster ved kloge investeringer og opfordrer til at bringe privat kapital i spil

Det bliver en stram finanslov, som med afsæt i finansministerens kasseeftersyn varsler færre offentlige investeringer. Blandt andet er reduktionen i EU-tilskuddet på 4,5 milliarder kroner til Femernprojektet et problem, som kan få konsekvens på finansloven.

- Det er lidt paradoksalt at trække finansieringen og EU-støtten til Femernprojektet ind i problemstillingen om finansloven, da dette projekt skal lånefinansieres efter Storebæltsmodellen, siger branchedirektør Niels Nielsen, Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri og tilføjer:

- Bemærkningerne om Femernprojektet i relation til finansloven giver et unødigt bidrag til usikkerheden om Femernprojektet, som der ikke er brug for på nuværende tidspunkt.

Også Togfonden bliver der nu skabt usikkerhed om - igen. Investeringerne i Togfonden på 28,5 mia. kr. skulle nemlig finansieres via indtægterne fra olieaktiviteterne i den danske del af Nordsøen, men da en af de væsentlige forudsætninger for finansieringsmodellen var en oliepris på 121 dollars pr. tønde, så mangler der penge i fondskassen.

Aktuelt er olieprisen på 45 dollars pr. tønde, og det giver et hul i Togfondens pengekasse i omegnen af 10 mia. kr.

- Det er forståeligt, at denne manko kræver fornyede overvejelser. Men det er perspektivløst, når politikerne begynder at tale om at lukke hullet i Togfondens pengekasse fx ved at skrotte dele af en visionær plan som gennemførelse af timemodellen - fx broen over Vejlefjord. Sådan planlægger man ikke Danmarks infrastruktur effektivt og med størst samfundsmæssig nytte, siger Niels Nielsen og fortsætter:

- Derfor skal hullet i Togfondens pengekasse ikke dækkes ved besparelser. Vi skal holde fast i det langsigtede perspektiv, og det må politikerne have tilstrækkeligt køligt overblik til og finde på mere visionære løsninger.

Danske Anlægsentreprenører peger her på at pengeproblemerne i Togfonden vil være en god anledning til at få betydelige private investeringer i spil. Der vil ifølge Niels Nielsen ikke være problemer ved at lade PensionDanmark eller andre pensionskasser stå for de betydelige investeringer i nye og forbedrede jernbaner, så timemodellen kan realiseres. Det kan vi gøre i Danmark, akkurat som det gøres i udlandet.

- Lad os derfor samle kræfterne om at finde nye måder - gerne med privat kapital - at realisere de kloge og nødvendige investeringer, som Danmark og ikke mindst dansk erhvervsliv har brug for, slutter Niels Nielsen.

Pressekontakt

Helen Jensen
Pressechef
  +45 72 16 01 50
  +45 21 24 47 02

Firma

Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1015 København K, Danmark

  72 16 01 62
  72 16 01 62

http://www.danskbyggeri.dk/

Modtag nyheder fra Dansk Byggeri på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire