Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
21/08-14   -   Pressemeddelelse

Grenaa-pige navngiver Kattegatcentrets sælunge

Lokal Grenaa-pige navngiver Kattegatcentrets 16 dage gamle sælunge og opkalder den efter et vandområde og en gud i den nordiske mytologi.

Den 5. august i de tidlige morgentimer fødte Kattegatcentrets spættede sælhun Liv en bedårende lille sælunge. Ungen viste sig hurtigt at være en lille han, og så gik jagten ind efter et passende navn til Kattegatcentrets nye beboer.

NEPTUN, ÆGIR, SIKU, ZEUS, BØLGE ELLER NEMO?
"Vi lavede en konkurrence på Facebook, hvor vi opfordrede vores netværk til at komme med navneforslag til vores nyfødte sælunge, og vi fik langt over 300 gode og meget kreative forslag," fortæller afdelingsleder for udstilling og formidling i Kattegatcentret, Karsten Bjerrum Nielsen.

Kattegatcentret stillede kun to krav til navnet. For det første skulle navnet relatere sig til havet eller sæler, og for det andet måtte begyndelsesbogstavet hverken være L, F eller T. Kattegatcentrets øvrige sæler hedder nemlig Liv, Felix og Tulle, og en figur af begyndelsesbogstavet bruges i forbindelse med træningen af sælerne.

SÆLUNGE OPKALDES EFTER VAND OG EN GUD
Et dommerpanel i Kattegatcentret har nu gennemgået de mange navneforslag i konkurrencen og har fundet en vinder.

"Det var bestemt ikke let at vælge det endelige navn, da der var mange gode forslag. Men ét navn skilte sig alligevel ud. Det opfylder både vores to krav til navnet og er tilmed meget kreativt. Et enstemmigt dommerpanel har derfor besluttet, at navnet på vores nye sælunge er Nor," fortæller Karsten Bjerrum Nielsen.

Og med navnet Nor, bliver sælungen både opkaldt efter vand og en gud i den nordiske mytologi.

"Nor er et rigtig godt sælnavn og har en tydelig relation til havet. Nor betyder nemlig et mindre vandområde. Navnet kan også stamme fra guden Njord i den nordiske mytologi. Njord blev knyttet til havet, og fiskerne bad til ham for at få fisk i deres net. Og da sæler er knyttet til vand/havet og er dygtige fiskejægere, kan navnet næsten ikke blive mere relevant," fortæller Karsten Bjerrum Nielsen.

Derudover egner navnet sig også godt i forbindelse med træning af sælerne, er let at udtale og er helt anderledes end navnene på Kattegatcentrets tre øvrige sæler.

GRENAA-PIGE SKAL DYKKE MED HAJER
Det var en lokal Grenaa-pige, der foreslog navnet Nor i Kattegatcentrets store navnekonkurrence på Facebook - og hun har med stor glæde vundet Kattegatcentrets præmie for bedste navneforslag. Kattegatcentret kvitterer nemlig med et årskort og et prøvedyk blandt hajer i det 1,5 millioner liter store Oceanarium.

Nor skal nu vokse sig stor og stærk, og senere på året skal Kattegatcentret finde et nyt hjem til den, ligesom sælungens bror Malik fra sommeren 2013, der flyttede til Odense Zoo cirka et halvt år efter fødslen. Men der er stadig masser af tid til at beundre Nor i Kattegatcentret, der først skal vokse sig stor og stærk.

Læs mere om Kattegatcentrets lille nye sælunge her: http://www.kattegatcentret.dk/Default.asp?Id=1428

Pressekontakt

Grete Fogtmann Jensen
Ansvarlig for kommunikation og PR
  +45 87 58 05 08
  +45 22 33 89 84
Karsten Bjerrum Nielsen
Afdelingsleder for udstilling & formidling
  8758 0521
  3025 1551

Firma

Kattegatcentret Grenaa
Færgevej 4
8500 Grenaa, Danmark

  +45 87 58 05 00

http://www.kattegatcentret.dk

Modtag nyheder fra Kattegatcentret Grenaa på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire