Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
18/03-11   -   Pressemeddelelse

Ny direktør og nyt navn til Kunstindustrimuseet

Mag. art. Anne-Louise Sommer tiltræder stillingen som direktør for Kunstindustrimuseet den 1. september 2011. Museet skifter samtidig navn til Designmuseum Danmark.

Ny direktør Anne-Louise Sommer
Anne-Louise Sommer (f. 1961) kommer fra en stilling som rektor ved Danmarks Designskole, hvor hun også har været forskningsleder og lektor.

Ledelsesmæssigt har Anne-Louise Sommer skabt store resultater på Danmarks Designskole. Som rektor har hun ført institutionen sikkert igennem en periode præget af store organisatoriske udfordringer og gennemgribende forandringer.

"Anne-Louise Sommer er et stærkt kort for museet såvel designfagligt som ledelsesmæssigt, og hun passer perfekt til at realisere Designmuseum Danmarks nye strategi. Hun skal stå i spidsen for et ny-tænkende Designmuseum, hvis formidling og forskning får en central rolle for udviklingen af fremtidens danske designsamfund," siger museets bestyrelsesformand, Flemming Lindeløv.

Direktørskiftet sker, da museets nuværende direktør Bodil Busk Laursen går på pension.

Kunstindustrimuseet skifter navn til Designmuseum Danmark
Som en del af museets strategi om at formidle til flere, skifter museet navn i 2011. Det nye navn afspejler en nytænkende, åben og inkluderende institution. Museet skifter navn, fordi ordet "kunstindustri" er gået ud af nutidig dansk sprogbrug. Designmuseum Danmark er et museum for sin samtid og dets formål er fortsat at inspirere til udviklingen af de bedste designløsninger og kaste nyt lys på de historiske samlinger.

"Det er nødvendigt, at museet får et navn, der forstås bredt og kommunikerer dets identitet og mål. Det nye er navn kort, mundret og internationalt. Med navneskiftet viser museet desuden sit slægtskab med designmuseer i for eksempel England, Tyskland og Finland," siger museets bestyrelsesformand, Flemming Lindeløv.

danish design - i like it!
Navneskiftet lanceres sammen med udstillingen "danish design - i like it", som er skabt af den interna-tionale designstjerne, Jasper Morrison. Han kuraterer sit personlige syn på dansk design med Designmuseum Danmarks righoldige samlinger. Udstillingen er lavet i samarbejde med Kvadrat og vises 8. april - 4. september 2011.

Nyt logo
Museet udskriver henover sommeren 2011 en åben international logokonkurrence i samarbejde med Boblr®. De bedste konkurrenceforslag vises i en udstilling til efteråret 2011.

For yderligere information kontakt venligst
Bestyrelsesformand, Flemming Lindeløv, tlf.: 40 90 33 27

Museumsdirektør, Bodil Busk Laursen, tlf.: 33 18 56 78

Relevant information

http://www.designmuseum.dk


Pressekontakt


Firma

Kunstindustrimuseet
Bredgade 68
1260 København K, Danmark

  33 18 56 56
  33 18 56 56

http://www.kunstindustrimuseet.dk

Modtag nyheder fra Kunstindustrimuseet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire