Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/09-15   -   Pressemeddelelse

CBS rammes hårdt af regeringens besparelser

Den ny regering lægger op til milliardbesparelser på universiteterne. Private virksomheder i Danmark efterlyser flere kandidater fra CBS og i flere år har CBS afvist rekordmange kvalificerede ansøgere. CBS har netop været igennem en stor sparerunde og har dokumenteret en generel underfinansiering. Rektor tager konsekvenserne op med ministeren.

Alle universiteter har fornylig modtaget et brev fra Uddannelses- og Forskningsministeriet med besked om, at det videregående uddannelsesområde skal "frigøre ressourcer", som løber op i milliarder.

- Vi er det universitet, hvor den statslige uddannelsesbevilling udgør den største del af den samlede statslige bevilling. Udspillet fra regeringen vil derfor ramme CBS relativt hårdest. Det her er en markant udfordring for os, hvis det gennemføres som skitseret, siger rektor Per Holten-Andersen.

Ministeriet har i et brev informeret om, at CBS sammen med de øvrige universiteter skal spare to procent på uddannelsesområdet i 2016. Kravet stiger med to procent årligt til knap otte procent i 2019.

Rektor Per Holten-Andersen peger på, at Copenhagen Business School så sent som i år har været igennem en stor sparerunde og desuden har dokumenteret en generel underfinansiering sammenlignet med de øvrige universiteter. CBS er samtidig med 22.000 studerende og høj beskæftigelse den største leverandør af kompetente medarbejdere til den private sektor.

- CBS havde allerede et møde med ministeren i kalenderen, da besparelserne blev udmeldt. På mødet med ministeren vil det nye udspil til besparelser stå øverst på dagsordenen. Private virksomheder i Danmark efterlyser flere kandidater fra os og vi har i år afvist rekordmange kvalificerede ansøgere, simpelthen fordi der ikke er penge til at optage flere, uden det går endnu mere ud over kvaliteten af uddannelserne. Det skal vi naturligvis tale med ministeren om, siger Per Holten-Andersen.

Pressekontakt

Mikael Koldby
Pressekonsulent
  3815 3722
  4020 4454

Firma

Copenhagen Business School
Solbjerg Plads 3
2000 Frederiksberg, Danmark

  2160 7717
  2160 7717

http://www.cbs.dk

Modtag nyheder fra Copenhagen Business School på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire