Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
04/06-15   -   Pressemeddelelse

Oplev kunst og ordentlig håndværk kulminere til Sculpture by the Sea

Sculpture by the sea er Danmarks største kultur-event. Gå en tur langs Aarhus' kyst og kombiner motion, kunst og natur, når 56 kunstnere udstiller deres værker i terrænet. Thomas Lindvig er en af kunstnerne og han udstiller et kunstværk skabt af godt håndværk.

Frisk luft og hjernegymnastik på samme tid

Når sommeren melder sin ankomst, kribler det for mange i kroppen for at komme ud i naturen og få skønne oplevelser. Sculpture By the Sea er en kærkommen mulighed for at kombinere passionen for kultur med motion og frisk luft. Gåturen kan starte ved Tangkrogen, hvor de første kunstværker er placeret, og slutte ved Ballehage. På turen vil man forskellige steder i terrænet opleve fortolkninger og kunstneriske værker, som stimulerer hjernen. Thomas Lindvig er en af de 56 kunstnere, som udstiller deres værker til kultur-eventen i Aarhus.

Thomas Lindvig er kendt for sin minimalistiske og konceptuelt orienterede kunst. Han er nysgerrig efter strukturer, og hvordan de kommunikerer. Han søger samtidig at finde ud af hvilken følelse, en struktur fremprovokerer, når man som tilskuer konfronteres med den. Værket, som udstilles i Århus, er lavet med inspiration fra Berlins gader. På en gåtur i Østberlin blev Thomas således inspireret af de grå betonboligkomplekser fra 70'erne, som skyder op i horisonten. Værket er fem meter højt og består af en række kasser, der symboliserer betonblokkene. Kasserne er placeret skævt ovenpå hinanden og i hver kasse hænger en elektrisk pære. Lyset giver liv til de grå nuancer, som kasserne ihærdigt forsøger at sprede.

Når kunst bliver til håndværk

Et værk på fem meter kræver sin mand at skabe. Særligt, når det skal stå udendørs og derved kunne håndtere det barske danske klima. Det var oprindeligt planen, at værket skulle bygges i beton, ligesom bygningerne i Østberlin. Ved hjælp af professionel rådgivning fra Jesper Nørbak Lundorf, indkøbschef hos XL-BYG, fandt kunstneren dog hurtigt ud af, at en løsning med MDF-plader var mere ideel. - Jeg ved godt hvilket udtryk, jeg ønsker, mit værk skal have. Men når et værk skal blive til håndværk, som det er tilfældet her, er det nødvendigt med professionel rådgivning. Både med henblik på materialevalg samt håndværket og konstruktionen bag, fortæller Thomas Lindvig.

Ved at bruge MDF-plader kan Thomas' værk overleve det hårde miljø. Pladerne er vandfaste og kræver blot én behandling for at forblive, som kunstneren har tiltænkt. Thomas har påført MDF-pladerne en Skalflex fibercement, der sikrer det grå, tunge look, som betonghettoerne udstråler. Den grå farve skal stå i stærk kontrast til den frodige grønne natur i Marselisborgskoven. Materialevalget sørger for, at værkets triste, grå udseende står skarpt hele udstillingen gennem. Anders Guld og Kasper Løvenholdt, to anerkendte møbelsnedkere, blev dog bedt om at hjælpe, så selve konstruktionen også er holdbar. - Man skal gøre det ordentligt for at få en fem meter høj skulptur til at overleve en måned lang udstilling. Derfor virkede det som en naturlig løsning at få hjælp af rigtige håndværkere samt min sponsor XL-BYG på de punkter, hvor jeg selv kommer til kort, uddyber Thomas.

Ifølge kunstneren valgte XL-BYG at støtte netop hans kunstværk, fordi det kan ses som en hyldest til hverdagens helte: Håndværkerne, som gør det ordentligt og sikrer holdbare resultater.
Thomas Lindvigs værk kan ses på Sculpture by the Sea fra d. 5. juni til 5. juli.

Billeder


Pressekontakt

Liselotte Christensen
Kommunikationschef
  +45 87 45 41 02
  +45 27 80 07 11

Firma

XL-BYG
Holmstrupgårdvej 20
8220 Brabrand, Danmark

  +45 87 45 42 00
  +45 87 45 42 01

http://www.xl-byg.dk

Modtag nyheder fra XL-BYG på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire