Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
29/09-14   -   Pressemeddelelse

Prisbelønnet slovensk forfatter udkommer nu på dansk



Den slovenske forfatter og journalist NataÅ¡a Kramberger udkommer nu på dansk med romanen "Himlen i brombærkrattet".

"Himlen i brombærkrattet skal læses. Mere end én gang. Romanen er vidtfavnende og dygtigt skrevet. Den indeholder meget af det, som den såkaldte 'elitelitteratur', der hviler på laurbærrene, savner: læsbarhed, humor, velstruktureret dialog og glæden ved livet og litteraturen."
Mentor Magazine, Slovenien

Klokken tre om eftermiddagen møder Jana, en ung slovensk studerende, Bepi, en gammel italiensk fisker, på en markedsplads i det regnvåde Amsterdam. De bærer historier med sig, der folder sig ud og fletter sig sammen på forunderlig vis.

Jana er rejst fra Slovenien til Amsterdam for at studere. Med sig bærer hun historier fra 90'ernes Slovenien, efter landets frigørelse fra Jugoslavien. Historier om en gammel postdame, om skelettet på loftet, trubaduren Geordie, de tyrkiske naboer, en kinesisk bedstemor ... og om Bepi.

Bepi er fisker og født i mellemkrigstidens Italien. Hans historier vokser ud af rejser i Sydamerika - på jagt efter guld og hellige fisk. Historier fra Asien. Fra møder med gamle peruvianske kvinder med langt, sort hår. Fra kærligheden med en blondine, der blev hans livs kærlighed. Nu tager han sig af sit syvårige barnebarn, hvis mor sendte hende til Amsterdam fra Indien.

Da Jana og Bepi mødes på en markedsplads i Amsterdam klokken tre om eftermiddagen, får det uforudsigelige følger.

En roman stykket sammen af fortællinger, der falder som regndråber - nogle gange heftigt og kraftfuldt, andre gange fredeligt og dovent. Men altid smukt og poetisk og med et strejf af humor.

NataÅ¡a Kramberger (f. 1983) er født i Slovenien, men bor nu i Berlin, hvor hun arbejder som forfatter og journalist. Hun har vundet flere priser for sine værker, og da Himlen i brombærkrattet udkom i Slovenien, blev den nomineret til den slovenske Kresnik-pris som årets bedste roman.

Bogen udkommer den 30. september 2014.

Himlen i brombærkrattet/ NataÅ¡a Kramberger. På dansk ved Jette Ostan Vejrup. TURBINE 2014. ISBN 9788771418644. 248 sider, vejledende pris kr. 299,95

For yderligere oplysninger og anmeldereksemplarer kontakt venligst: TURBINE forlaget, Marie Brocks Larsen, redaktør marie@turbine.dk | 86 12 79 16.


Relevant information

http://www.turbineforlaget.dk/shop/skoenlitteratur/skoenlitteratur/himlen-i-brombaerkrattet/


Billeder


Pressekontakt

Marie Brocks Larsen
Redaktør
  +45 86 12 79 16

Firma

Forlaget Turbine
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Århus C, Danmark

  +45 86 12 79 16

http://www.turbine.dk

Modtag nyheder fra Forlaget Turbine på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire