Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
15/02-24   -   Pressemeddelelse

Guide: Gør en benzinplæneklipper forårsklar



Efter en vinter i skuret eller under et regnslag, så kan det ofte være en god idé at kigge sin benzinplæneklipper efter før foråret melder sig, og den igen skal i brug. Følg TEXAS’ guide til at gøre en plæneklipper på benzin forårsklar, og så den klipper optimalt og får forlænget sin levetid.

På kalenderen melder foråret snart sin ankomst, og selvom græsset ikke er helt klar til at blive klippet endnu, så er det en god ide at begynde at tjekke sin plæneklipper. En lang vinter i skuret for en benzin plæneklipper eller blot under et regnslag eller en presenning kan nemlig godt sætte sine spor – særligt, hvis man ikke fik gjort den vinterklar.

Med TEXAS’ enkle guide her til at gennemse en benzindreven plæneklipper, så er man sikker på, at den klipper optimalt og kører ordentligt, så den kan holde i mange sæsoner.

1 – Undgå uheld
Det er altid en god ide at fjerne tændrørshætten før, at man efterser sin plæneklipper. Derved risikerer man ikke, at motoren utilsigtet starter, mens man er i gang. Se i manualen for, hvor tændrørshætten sidder.

2 – Tøm for gammel benzin
Har der stået benzin i tanken hele vinteren, så skal dette fjernes. Der kan være kommet kondensvand i tanken, og vandperler i benzinen gør, at plæneklipperen bliver svær at starte og hakker under kørslen.

Hæld ny og frisk benzin på lige før, at den bruges første gang igen.

3 – Tjek luftfilter
For at motoren kan få luft, skal luftfilteret være rent. Man kan rense det ved at puste med lidt trykluft, eller hvis skumfiltret er meget beskidt, kan man rengøre det med lidt opvaskemiddel i vand. Er det gået i stykker eller for slidt, kan man nemt finde et nyt på texas.dk.

4 – Skift olie
Man bør skifte olie på en plæneklipper 1 gang om året, og det er et godt tidspunkt at gøre op til sæsonstart, så plæneklipperen har de bedste betingelser for at køre. I plæneklipperens manual er der en udførlig vejledning til, hvordan det kan gøres, men den letteste måde vil ofte være at bruge et olieskiftesæt fra TEXAS.

5 – Er kniven stadig skarp?
Efter nogle sæsoner kan plæneklipperens kniv være blevet sløv – så klipper den ikke græsset nær så godt mere. Man kan selv slibe sin kniv, hvis man har det rette værktøj, og ellers kan man også købe en ny skarp kniv til plæneklipper, da det ofte vil være billigere end at få den slebet på et værksted.

6 – Rengør
Har plæneklipperen stået med græsrester hele vinteren, så vil den have godt af en rengøring før, at den skal køre igen. Brug vand under skjoldet og TEXAS’ smarte 2-i-1 rengøringsværktøj til at tage det værste. Man kan også vaske med vand på overdelen, men vær forsigtig omkring motoren, og sørg for at tørre den godt af bagefter, så der er mindre risiko for, at den ruster.

Med disse korte enkle råd til forårsklargøring af en plæneklipper på benzin, kan man hjælpe sig selv til, at den kører og klipper godt i mange sæsoner.

Relevant information

Se alle TEXAS' plæneklippere her:
https://www.texas.dk/da/products/plaeneklipper/?productgroupid=6

Læs guiden til at gøre en plæneklipper forårsklar her:
https://www.texas.dk/da/products/plaeneklipper/?productgroupid=6#/guidesaadanbliverdinbenzinplaeneklipperforaarsklar

Læs pressemeddelelsen på Texas.dk
https://www.texas.dk/da/press/guide:-goer-din-benzinplaeneklipper-foraarsklar/?pressid=187


Billeder


Pressekontakt

Søren A. Sliwa
  +45 48 80 09 51

Firma

Texas A/S
Knullen 22
5260 Odense S, Danmark

  63 95 55 31

http://www.texas.dk

Modtag nyheder fra Texas A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire