Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
28/07-14   -   Pressemeddelelse

Danskerne ejer en del af deres egen realkreditgæld

Forsikringsselskaber og pensionskassers beholdning af danske realkreditobligationer er 540 mia. kr. Det svarer til knap 20 pct. af alle danske realkreditobligationer. Det viser dagens tal fra Nationalbankens Værdipapirstatistik for juni 2014.

"Mange danskere vælger at spare op, og det gør de blandt andet via pensionen, hvor pensionskasserne investerer i værdipapirer. Forsikrings- og pensionskassernes beholdning af danske realkreditobligationer er 540 mia. kr., og svarer til knap 20 pct. af alle danske realkreditobligationer. Med andre ord ejer danskerne en del af deres egen realkreditgæld," siger Jan Knøsgaard, vicedirektør i Realkreditrådet og fortsætter:

"Hvis renten på realkreditobligationer stiger, skal danskerne samlet set betale mere i rente på deres realkreditlån. Omvendt vil en rentestigning også give et større afkast på pensionsopsparingen, hvis den er investeret i realkreditobligationer."

Pressekontakt

Pressetelefon
  + 45 33 12 48 11

Firma

Finans Danmark
Amaliegade 7
1256 København K, Danmark

  33 12 48 11

http://www.finansdanmark.dk

Modtag nyheder fra Finans Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire