Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
17/01-17   -   Pressemeddelelse

Kulturministeren åbner stor Danmark-Japan kultursatsning

Med deltagelse af H.K.H. Kronprinsen indleder kulturminister Mette Bock og den stedfortrædende japanske udenrigsminister hr. Nobuo Kishi fejringen af 150-året for diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan. Det sker onsdag den 18. januar 2017 i forbindelse med åbningen af særudstillingen "Japanomania i Norden 1875-1918" på Statens Museum for Kunst.

Fra januar til december 2017 vil danske kunstnere og kulturinstitutioner i både Japan og Danmark præsentere et massivt og ambitiøst kulturprogram med mere end 50 enkeltarrangementer. Programmet omfatter blandt andet udstillinger, koncerter, animations- og filmfestivaler, symposier, scenekunst samt arkitektur, kunsthåndværk og design.

Kultursatsningen skydes i gang d. 18. januar 2017 på Statens Museum for Kunst i København, hvor særudstillingen "Japanomania i Norden 1875-1918" bl.a. fremviser den originale venskabs-, handels- og søfartstraktat fra 1867, der er grundlaget for oprettelsen af de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan.

Kulturminister Mette Bock siger:
"De mange års nære relationer mellem Danmark og Japan har haft en afgørende betydning for dansk kultur. Og udstillingen på Statens Museum for Kunst er et fornemt udtryk for, hvordan den danske kunsthistorie er blevet inspireret af mødet med japansk tradition. Jeg er glad for, at museet også fremviser den oprindelige traktat fra 1867. På den måde viser udstillingen, hvordan politiske og økonomiske aftaler komplementeres af kulturel inspiration og udvikling.

Det er rigtig godt, at en lang række kulturinstitutioner og kunstnere fra Danmark har haft lyst til at sætte fokus på de dansk-japanske relationer gennem udstillinger, udvekslinger og samtaler. Personligt ser jeg meget frem til at deltage i aktiviteter i både Danmark og Japan, og jeg håber, at kultursatsningen vil være med til yderligere at styrke den inspiration, vi finder i hinandens kulturer."

Kultursatsningen udgør den - til dato - største fælles satsning på kunst og kultur mellem Danmark og Japan. Visionen er at understøtte den gensidige inspiration og netværksdannelse mellem Danmarks og Japans kunst- og kulturscener og dermed styrke den allerede levende udveksling.

H.K.H. Kronprinsen er protektor for den danske del af fejringen af 150-året.

Pressekontakt

Kulturministeriets pressetelefon
  +45 2276 5116

Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire