Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
14/12-10   -   Pressemeddelelse

Årets mest populære takeaway

Just-Eat har, som Danmarks største udbyder af takeaway, statistik over danskernes købsadfærd når det gælder salg af f.eks. pizzaer, burgere og sushi, der på Just-Eat sælges i tusindtal. Derfor kan de præsentere præcise trends om danskernes vaner hvad angår køb af takeaway. Tallene for årets mest populære takeaway-mad er klar og her ses eksempelvis, at cheeseburgeren er den mest købte burger i Danmark, og at Nigiri er den foretrukne sushi-ret.

2010 vil blive bl.a. blive kendt for Apples iPad, Wikileaks og året, hvor sushi overhalede pølsevognen. En foreløbig gennemgang af flere millioner bestilte takeaway-måltider i 2010, foretaget af Just-Eat, viser at cheeseburgeren er den mest spiste burger, Nigiri er den foretrukne sushi-ret og pizzaen Hawaii topper på listen over danskernes yndlingspizzaer. 2010 var også året, hvor sushi for alvor slog igennem på det danske marked. Der bliver i dag solgt flere sushimenuer end ristede med det hele, fra den traditionelle pølsevogn.

Favoritterne holder føringen
"Når det kommer til pizza, så er forbrugerne glade for deres favoritter. Man ved godt, hvilken pizza man vil have, og det hænger sammen med, at pizzaen er en så integreret del af den danske madkultur, at de fleste kender og har smagt de mest populære pizzaer. Det er nok forklaringen på, at Hawaii-pizzaen fortsat er den mest populære, sammen med de næste tre på listen Pepperoni, Vesuvio og Margerita. Top fem listen har ikke rykket sig meget de seneste år. Der er trends og nye tendenser, men inden for pizzasalget, er det de tradionelle favoritter der topper, år efter år" siger Morten Larsen direktør i Just-Eat.

Mange satser på det sikre
Danskernes hang til at vælge de gamle kendinge gør sig også gældende med burgere, som har været en del af dansk takeaway i mere end 50 år.
"Takeaway er for mange et brud med en travl hverdag, hvor man ønsker at købe sig lidt ekstra tid eller bare slippe for madlavningen. Her er det ofte det velkendte og det kunderne ved de synes er velsmagende, der vælges, siger Morten Larsen.

Nyt og spændende marked i sushi
Den tendens modsvares nemlig af en anden type kunder, dem som køber sushi og mere specielt takeaway på Just-Eat. Denne gruppe er typisk lidt ældre, har højere indkomst og bor i de større byer. De vil gerne eksperimentere og betale det ekstra sushi f.eks. koster. I 2010 var den foretrukne sushi-ret Nigiri, men det kan hurtigt ændre sig, mener Morten Larsen. Køb af sushi på internettet har oplevet et gigantisk boom i det seneste år og nye, spændende varianter bliver næsten dagligt tilføjet menuerne.

De fem mest populære pizzaer i 2010 er:
1 Hawaii
2 Pepperoni
3 Margherita
4 Vesuvio
5 Calzone

De fem mest populære burgere i 2010 i Danmark er:
1 Cheese burger
2 Bacon Cheese burger
3 Big Burger
4 Dobbelt cheese burger
5 Kylling burger

Mest populære sushi i 2010:
1 Nigiri
2 Ura-Maki
3 Futo Maki
4 California rolls
5 Hoso Maki

Just-Eats opgørelser dækker data fra mere end 750.000 solgte måltider - om måneden - fra over 1.400 danske restauranter. Det således den mest repræsentative opgørelse over danskernes takeaway-vaner. Se mere på www.just-eat.dk.

###

Om Just-Eat
Just-Eat blev stiftet i Danmark i 2001 og er nu det førende online madbestillings website i Europa. I øjeblikket er Just-Eat til stede i Danmark, Storbritannien, Irland, Holland, Belgien og Sverige og desuden flere nye markeder ved årets afslutning. Just-Eat har mere end 6.000 restauranter tilknyttet, bare i Danmark er der 1.400 restauranter tilknyttet. I hele Europa formidler Just-Eat mere end en million måltider om måneden. Mere information på www.just-eat.com.

Relevant information

http://www.just-eat.dk


Pressekontakt


Firma

Just-Eat.dk ApS
Sauntesvej 13
2820 Gentofte, Danmark

  +45 26 70 32 06
  +45 26 70 32 06

http://www.just-eat.dk

Modtag nyheder fra Just-Eat.dk ApS på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire