Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
18/01-16   -   Pressemeddelelse

Debatten om computerspil raser stadig

En konference på IT-Universitetet sætter den nyeste computerspilforskning under lup og spørger blandt andet, hvorfor der stadig er uenighed om sammenhængen mellem vold og computerspil.

På onsdag den 20. januar slår IT-Universitetet i København dørene op for en konference, der skal udfolde og undersøge bekymringerne omkring computerspil. Siden computerspillene gjorde deres indtog i almindelige familiers stuer for over tre årtier siden har forskere, politikere og forældre diskuteret, hvorvidt man bliver voldelig, overvægtig, socialt isoleret eller afhængig af digitale spil og -verdener. På trods af mange års forskning er eksperternes meninger stadig delte.

Denne uges konference nuancerer den til tider skingre diskussion og spørger i stedet, hvorfor bekymringer om computerspil opstår hos forskellige aktører - fra spiludviklere til psykologer, hjerneforskere og forældre. Konferencen sætter desuden fokus på mindre kendte, men mindst lige så interessante problemstillinger inden for spilforskningen.

- Gennem medierne er vi vant til at høre en debat om, hvorvidt computerspil gør unge afhængige og voldelige, men der er også mange andre interessante vinkler på emnet. For eksempel kan man snakke om kønsperspektiver på spil og gamification, altså hvordan vi kan bruge computerspil til at gøre folk sundere, klogere og bedre til deres arbejde. Konferencen sætter fokus på den myriade af ting, der er interessante ved computerspil, siger Rune Kristian Lundedal Nielsen, ph.d.-studerende på ITU og medarrangør af konferencen.

Highlights fra programmet

Paneldebatter:
Torsdag d. 21. januar klokken 16 - 18, mødes to professorer fra hver sin side af debatten om vold og computerspil, Elly Konijin fra VU University i Amsterdam og Christopher Ferguson fra Stetson University i Florida. Panelet vil give et blik ind i maskinrummet på psykologisk forskning i computerspil og afdække hvorfor, computerspil er interessante for psykologien, samt hvorfor der er så meget fokus på aggression og afhængighed.

Keynote talks:
Computerspil er typisk lavet af unge, hvide mænd til andre unge, hvide mænd. Onsdag klokken 14:15 til 15:15 taler Henrike Lode, feminist, spildesigner og indehaver af et spilfirma, om blandt andet køns- og raceperspektiver på de computerspil, der laves i dag.

Torsdag klokken 09:00-10:00 spørger Anne Mette Thorhauge, lektor ved Københavns Universitet og formand for Medierådet for Børn og Unge, "hvad er problemet med problematisk spilforbrug?" Anne Mette kommer til at tale om sin forskning og give nye perspektiver på spilafhængighed.

Om konferencen

- Konferencen 'Concerns About Video Games And The Video Games Of Concern' løber fra d. 20 - 22. januar på IT-Universitetet.
- ITU's Center for Computer Games Research er vært for arrangementet.



Relevant information

Information om tidspunkter, tilmelding mm. kan findes her:
http://game.itu.dk/index.php/Concerns_about_Video_Games_and_the_Video_Games_of_Concern

Se det foreløbige program for konferencen her:
http://game.itu.dk/images/0/05/ConfProF.pdf


Billeder


Pressekontakt

Vibeke Arildsen
Presse- og kommunikationsrådgiver
  7218 5215
  2555 0447
Rune Kristian Lundedal Nielsen
Ph.d.-studerende
  3117 5655

Firma

IT-Universitetet i København
Rued Langgaards Vej 7
2300 København S, Danmark

  72 18 50 00
  25 55 04 47

http://www.itu.dk

Modtag nyheder fra IT-Universitetet i København på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire