Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
09/04-08   -   Pressemeddelelse

Flowcrete Blir Del av Amerikanska Industribeläggningskoncernen RPM International Inc

Flowcrete Group plc, en av de världsledande tillverkarna av fogfria golv ägt av Dawn Gibbins MBE, har blivit sålt.

Företaget, som har sitt huvudkontor i Sandbach, Cheshire, England, har blivit uppköpt av det amerikanska företaget RPM International Inc, som är listat på New York-börsen.


Flowcretes ledningsgrupp säger att jobben är säkra och att affären kommer att göra det möjligt för företaget att växa och expandera både i England och i resten av världen. Flowcrete har 350 anställda runt om i världen.

Försäljningen ger Dawn Gibbins möjlighet att uppfylla en livslång ambition att skapa ett företag som främjar, utbildar och stödjer arbetet för hälsosammare arbetsmiljöer med hjälp av bland annat Feng Shui.

Sedan uppstarten 1982 har Dawn, först tillsammans med hennes far Peter Gibbins och senare tillsammans med sin make Mark Greaves, hjälpt till att bygga upp Flowcrete från ett lokalt familjeföretag till ett internationellt företag.

Dagens Flowcrete är en global koncern med 30 säljkontor världen över samt 12 produktionsenheter globalt. Nyligen registrerades en rekordomsättning för koncernen med en uppnådd försäljning på mer än £44 millioner under 2007 - en ökning med 24% jämfört med 2006.

Dawn säger: "Flowcrete har varit en central del av mitt liv under 25 år men nu är jag glad att Flowcrete har hittat ett nytt hem i entreprenörsföretaget RPM; en affärsuppgörelse som ger företaget en god plattform för fortsatt tillväxt, stabilitet och framgång.

Flowcrete kommer fortsättningsvis att ledas av den nuvarande ledningsgruppen med Mark Greaves som VD.

Mark säger: "Jag kommer att stanna i företaget tillsammans med den nuvarande ledningsgruppen, med direktivet om fortsatt expansion för att bli ett världsledande golvspecialistföretag.

"Jobben för våra anställda är säkra och det är mer troligt att vi kommer att anställa fler eftersom företaget fortsätter att expandera."

Brabners Chaffe Street har agerat juridiska rådgivare och Ernst & Young har hanterat skatteaspekterna.

RPM International Inc är ett multinationellt holdingbolag med dotterbolag som tillverkar och marknadsför högkvalitativa beläggningar, tätningsmedel och specialkemikalier. 2007 omsatte bolaget $3.3 miljarder; 63% till den industriella sektorn världen över och de resterande 37% till privata sektorn främst i Nordamerika.

Slut
Av Mona Lundgren, Marknadschef, Flowcrete Sweden AB
För beställning av bilder: mona@flowcrete.com

Kommentarer till editorn:

Flowcretes kontor och produktionsenheter i Brasilien och Sydafrika är inte del av uppgörelsen med RPM.

Företagsinformation
Sedan 1968 har Flowcrete i Sverige utvecklat, tillverkat och marknadsfört ett stort urval fogfria ytbeläggningar för industrier, offentlig miljö och lantbruk. Vårt breda utbud av golv- och väggsystem erbjuder många valmöjligheter vad gäller yta, slitstyrka, halkskydd, kemikalieresistens, färg och mönster.

Flowcrete Sweden AB är ett dotterbolag till Flowcrete Group plc.

Flowcrete Sweden AB finns i Skånska Perstorp, där vi också har en modern och effektiv produktions-anläggning som levererar golvprodukter till den Skandinaviska och den Europeiska marknaden.

Relevant information

http://www.flowcrete.com



Pressekontakt


Firma

Flowcrete Sweden AB
Perstorp Industripark
28434 Perstorp, Danmark

  0435-38630
  0435-31498

http://www.flowcrete.se

Modtag nyheder fra Flowcrete Sweden AB på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire