Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
17/10-23   -   Pressemeddelelse

Den Forspildte Elite – Ikke For Alle



Den Forspildte Elite udgiver nu for første gang deres album ’Ikke For Alle’ på vinyl og streaming. Denne reinkanartion af vestegnens mest originale band, spiller her på alle tangenterne i et minimalistisk og særegent univers. Ofte er der kun optaget mellem 4 og 6 spor. Under alle omstændigheder er resultatet skarpt og inspireret.

Albummet blev optaget i 1985 på en 4 spors kassetteoptager i øvelokalet under Glostrup Svømmehal, og derefter mixet over to dage i Max Gulds 30 m² lejlighed på Hovedvejen. Den lokale musikforretning havde udlånt diverse til mix. Albummet blev remastret i 2022.

'Ikke For Alle' er et manifest over tiden dengang, men er også aktuelt i dag. Nummeret ’Den Nye Orden’ handler eksempelvis om nedbrænding af abortklinikker i USA. Musikken rammer lige ind i 80’er lyden og ligger i feltet mellem punk og new wave.

Den Forspildte Elite var en del af Albertslund Rockklub i 80’erne. Andre bands omkring klubben (NRG, Kalashnikov, Dysterharge) udgav albums på vinyl. Den Forspildte Elites guitar og bas riffs, sang og tekster er legendariske og deres kompositioner særegne. Derfor synes bandmedlemmerne at der mangler noget væsentligt, når det mest originale Vestegns-band ikke er kommet på vinyl.

Den Forspildte Elite har eksisteret siden foråret ’83. Fra to guitarister og en spole båndoptager udviklede bandet sig hastigt og bestod efter et par udgaver af Nels Friis: Sang, Hans-Ole Kraglund: Bas og Guitar og Max Guld: Guitar og Kor. De brugte en Korg KPR 77 som rytmebox. På albummet medvirker også Charlotte Bagge (Kalashnikov, Squirm, Bleeder) på kor og Kåre Nordahl på trommer.

Albummet kommer på streaming d. 27. oktober 2023 og der er officiel release 28. oktober.

Relevant information

Den Forspildte Elite Facebook:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063091995806


Billeder


Pressekontakt

Max Guld
  +4520987640
  post@maxguld.dk

Firma

DiGiDi Digital Distribution
Gl. Kongevej 11, 4.
1610 KBH K, Danmark

  +45 27 89 18 14
  +45 27 89 18 14

https://www.digidi.dk

Modtag nyheder fra DiGiDi Digital Distribution på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire