21/08-14   -   Pressemeddelelse

Danmark kværnede over svenske U18-drenge

Det var Danmarks sidste kamp i mellemrunden, og kravet var en sejr på tre mål for at bevare håbet om en semifinaleplads ved EM. Det mål blev indfriet, for danskerne vandt med hele 12 overskydende scoringer

Det var på forhånd en kamp, der var imødeset med stor spænding. De danske U18-drenge skulle nemlig vinde med minimum tre mål over Sverige i onsdagens mellemrundekamp ved EM i Polen for at bevare håbet om en plads i semifinalerne. Men Danmark overlod intet til tilfældighederne og blæste vore svenske naboer omkuld med en overbevisende sejr på 34-22.

Det var et dybt fokuseret og koncentreret dansk hold, som gik på banen til opgøret mod Sverige, som havde vundet deres indledende pulje. Det var bare kun at se de første minutter, hvor de to hold fulgtes pænt ad.

Men allerede efter otte minutters spil var Danmark foran med de påkrævede tre mål, 8-5, hvilket straks udløste en time out fra Sverige. Det fik dog ikke sat en stopper for Magnus Campbell og Nicolaj Nørager, som styrede det danske angreb på fornemmeste vis. Samtidig lukkede Emil Nielsen fuldstændig af mellem stængerne i den anden ende, og han blev fortjent kåret som Danmarks bedste spiller i kampen.

Der stod 17-7 efter 20 minutter af kampen, og de danske spillere var fortsat ustoppelige. De scorede, som det passede dem og kunne gå til pause med en føring på hele 20-9.

I anden halvleg fortsatte den danske dominans på måltavlen. Forsvaret brød igen og igen det svenske angreb, og Sverige forsøgte at svare igen med forskellige forsvarsformationer. Lige til at begynde med lykkedes det dem at stække Danmarks angreb en smule, da de satte et offensivt forsvar ind, hvor en af de svenske spillere gik helt tæt på Frederik Krabbe på venstre back.

Danmark fik dog hurtigt løst det svenske initiativ og kunne forlade banen med en sejr på 12 mål.

"Jeg skal ærligt erkende, at jeg ikke havde set det komme, at vi ville vinde så stort over Sverige. Men vi havde fået snakket meget om det mentale aspekt efter vores dårlige kamp mod Schweiz i går, og det fik vi løst til i dag. Jeg tager hatten af for spillerne, som har flyttet sig meget fra i går til i dag, og det viser det potentiale, der er i holdet. Vi performer på et meget højt niveau i dag," siger landstræner Morten Henriksen.

Nu er der kun tilbage at håbe på, at Spanien vinder sin sidste mellemrundekamp i disse timer. Ender opgøret mellem Spanien og Schweiz med spansk sejr, bliver Danmark nummer to i mellemrunden og skal dermed spille semifinale i Gdynia fredag klokken 20.00. Ender kampen med schweizisk sejr eller uafgjort, bliver Danmark nummer tre i mellemrunden og skal spille om placeringerne 5-8 fredag klokken 12.30.

Uanset udfaldet skal Danmarks modstander findes i den anden mellemrunde, hvor Ungarn vinder, mens Polen ender sidst. En dansk andenplads betyder derfor et semifinaleopgør mod Ungarn, mens en tredjeplads udløser en kamp mod Polen.