20/08-14   -   Pressemeddelelse

Schweiz tog fusen på de danske U18-drenge

Den skarphed, som de danske U18-drenge hidtil har vist ved EM, var som blæst væk i mellemrundekampen mod Schweiz tirsdag.

Det var så tæt, som det næsten kunne blive, da de danske U18-drenge spillede deres første mellemrundekamp ved EM i Polen tirsdag. Schweiz stod på den modsatte side, og de endte med at vinde kampen 27-26.

Første halvleg var en jævnbyrdig affære, hvor de to hold fulgtes pænt ad det meste af tiden. Danmark benyttede en offensiv forsvarsformation med Lasse W. Rosendahl på toppen, mens både han og Frederik Krabbe satte en række langskudsperler ind i den anden ende.

Efter ni minutters spil trak Danmark en smule fra og førte med 6-4, mens også schweizerne havde spillere, som kunne hugge bolden ind fra distancen, så det lille forspring blev hurtigt jævnet ud. Derfor gik spillerne til pause med uafgjort 15-15 på måltavlen.

Også anden halvleg bølgede frem og tilbage. Parløbet på måltavlen fortsatte, og efter 45 minutter stod der 21-21. Seks minutter senere havde Danmark mulighed for at trække fra og kom da også foran med 25-23, men uskarpe afslutninger og tekniske fejl gjorde, at Schweiz halede ind igen.

I de døende minutter stod der 26-26, og Danmark fik serveret chancen for at afgøre kampen, men angrebet løb ud i sandet, og i stedet kunne de schweiziske spillere sætte den sidste scoring ind til 27-26 med fem sekunder igen.

Det var derfor heller ikke en synderligt tilfreds landstræner, der efterfølgende kommenterede på kampen.

"Jeg er vanvittigt skuffet. Mentalt var der bare for mange spillere, som ikke var til stede i dag. De få aftaler, vi havde lavet, blev ikke overholdt, og skarpheden var væk. Det skal vi have kigget på til i morgen. Det er selvfølgelig unge spillere, og det her er en del af læringsprocessen, men jeg fik i hvert fald min ilddåb som ungdomslandstræner i dag," lyder det fra Morten Henriksen.

Muligheden for at komme i semifinalen ved EM eksisterer dog stadig for Danmark. Hvis Spanien vinder begge sine kampe (i aften over Sverige og i morgen over Schweiz), skal Danmark vinde med tre mål over Sverige onsdag klokken 17.00 for at sikre pladsen i semifinalen. Hvis tre hold (i dette mulige tilfælde Danmark, Schweiz og Sverige) har lige mange point, gælder det nemlig målscoren i regnskabet og ikke resultatet af de indbyrdes kampe.