10/07-14   -   Pressemeddelelse

U20-Pigerne klar til VM-Semifinalen

Det blev heller ikke Frankrig, som kunne stoppe de danske U20-piger ved VM. Onsdag eftermiddag blev det franske hold spillet baglæns ud af hallen i Koprivnica.

Heller ikke i onsdagens kvartfinale ved VM tillod de danske U20-piger den helt store spænding; nøjagtig som tilfældet var mod Tjekkiet for to dage siden i ottendedelsfinalen. Denne gang var det Frankrig, som stod for tur, og som blev efterladt med et nederlag på 36-26.

Danmark var på intet tidspunkt bagud i kampen, selvom det franske hold lagde ud med en mandsopdækning af playmaker Nadia Offendal, som fortsatte i hele første halvleg. Men så tog andre bare over, og i særdeleshed gjorde Line Haugsted fuldstændig, som det passede hende. Det lykkedes på intet tidspunkt for Frankrig at dæmme op for Skive-spillerens hårde og præcise skud fra distancen.

Ved pausen havde Danmark allerede punkteret spændingen totalt ved at være foran med 20-13, og den føring blev stille og roligt udbygget igennem anden halvleg. Efter 11 minutters spil af anden halvleg var stillingen således 28-17, inden den danske kontramaskine satte i gear midt i halvlegen og øgede føringen med 36-22, da der var seks minutter tilbage til slutfløjtet.

Kampens sidste fire mål blev scoret af Frankrig, men den danske semifinaleplads ved VM var aldrig i fare.

"Nogle gange rammer man bare den rette spænding, og det gjorde vi i dag. Vi gjorde en koncentreret indsats specielt i første halvleg, selvom vi blev overrasket over mandsopdækningen af Nadia Offendal. Heldigvis gav det plads til blandt andre Line Haugsted, som spillede en helt fænomenal halvleg. I anden halvleg blev vi ramt lidt af, at vi fik tre udvisninger på kort tid, hvilket brød vores rytme, men til gengæld synes jeg, vores kontraspil bliver stærkere og stærkere, som turneringen skrider frem," lyder det fra landstræner Heine Eriksen.

I kampen mod Holland i søndags måtte Marie Aamand Sørensen hjælpes fra banen blot tre minutter før tid med en skade, og det har nu vist sig, at det er forreste del af korsbåndet, der er beskadiget. Det betyder en længere pause for Marie Aamand Sørensen, som dog bliver i Kroatien sammen med holdet, og der er heller ikke planer om at hente den ekstra spiller ind i truppen på nuværende tidspunkt.

Fredag spiller Danmark semifinale klokken 18.30 i Koprivnica. Modstanderen bliver vinderen af kampen mellem Rusland og Holland, som spilles senere.