16/01-17   -   Pressemeddelelse

Danmark kæmper sig til sejr over Sverige

En meget tæt kamp mellem Danmark og Sverige lå på vippen helt frem til få sekunder før slutfløjt, hvor Hans Lindberg fik scoret til slutresultatet 27-25. Danmark fører nu gruppe D med seks point for tre kampe.

Danmark var udfordret i offensiven i indledningen af kampen mod Sverige. Blot en enkelt scoring til de rød/hvide blev det til i de første små syv minutter. Heldigvis var svenskerne ikke meget skarpere, så stillingen var blot 2-3 i blå/gult favør, da uret rundede de otte spilleminutter. Mens svenskerne primært blev afvist af Niklas Landin, var det træværket der igen og igen holdt Danmark fra scoringer i starten. Kampen lå og svingede indtil 6-6, men så trak danskerne fra - ikke mindst på grund af Niklas Landin, der ganske enkelt stod forrygende i hele første halvleg med en redningsprocent tæt på 60, og han kom endda også på tavlen en enkelt gang i de første 30 minutter.

Bortset fra Landins storspil i kassen, var det en lidt atypisk halvleg, hvor Mikkel Hansen brændte sine første 4-5 chancer, og Henrik Møllgaard var delt topscorer med tre mål. Det gik dog som i de hidtidige kampe ved slutrunden, hvor Danmark begyndte at trække fra, og kort før de første 30 minutter udløb, førte danskerne med seks mål. Sverige scorede dog de sidste to mål i første halvleg, og derfor gik de to hold til pause med en dansk føring på 14-10.

Tæt helt frem til slutfløjt
Desværre fik Danmark en rædselsfuld start på anden halvleg, hvor Sverige fik scoret de tre først mål, og dermed havde de blå/gule sat fem scoringer ind i træk, hvorfor Gudmundur Gudmundssons drenge pludselig kun var oppe med et enkelt mål. Heldigvis fik Niklas Landin sat proppen delvist i igen, og derfor kom svenskerne ikke tættere på end det ene mål, de var fra udligningen i starten af anden halvleg.

Det blev dog meget tæt helt frem til slutfløjt, selvom Danmark ved et par lejligheder så ud til at trække fra, men hver gang kom Sverige tilbage i kampen. Først med få sekunder igen fik Hans Lindberg slået det afgørende søm i den svenske kiste med sin scoring til 27-25. Dermed har Danmark sat sig på førstepladsen i gruppe D med maksimumpoint forud for kampene mod Bahrain og Qatar henholdsvis onsdag og fredag.