07/12-16   -   Pressemeddelelse

Stærke målvogterpræstationer bag dansk EM-sejr

De danske håndboldkvinder spillede onsdag aften anden kamp ved EM i Malmø. Her blev det til en sejr over Ungarn, og dermed er Danmark sikret en plads i mellemrunden.

Efter en sejr over Montenegro i EM-åbningen sikrede de danske håndboldkvinder sig onsdag aften en plads i mellemrunden med en endnu en sejr. Foran 1946 tilskuere - heraf en stor andel i rødt og hvidt - måtte modstanderne fra Ungarn se sig slået med cifrene 23-19 (12-10).

Som det også var tilfældet i den første EM-kamp åbnede Sandra Toft fint i det danske mål og gav dermed holdet en mulighed for at få et forspring fra kampens begyndelse. Et hårdt arbejdende dansk forsvar sikrede, at Danmark fastholdt føringen trods en del tekniske fejl og missede chancer i angrebsspillet.

Ungarerne, anført af danske Kim Rasmussen, hang dog stædigt på og lod ikke danskerne slippe længere væk end to-tre mål. Ved pausen var stillingen 12-10 i dansk favør.

Anden halvleg åbnede i samme tempo, som første halvleg var sluttet. De gode redninger af Sandra Toft fortsatte og blev suppleret med en strafferedning af målvogterkollegaen Althea Reinhardt. Trods svære udskiftninger til det danske forsvar formåede holdet at øge føringen midtvejs i anden halvleg, 19-15.

Også mod kampens slutning spillede målvogterne en afgørende rolle med flere vigtige redninger. Althea Reinhardt snuppede to straffekast i træk - og i alt tre i kampen.

Danmarks gruppe C
Danmark: 4 point
Montenegro: 2 point
Tjekkiet: 2 point
Ungarn: 0 point
Puljens tre bedst placerede hold efter alle har mødt alle, kvalificerer sig til mellemrunden, hvor de parres med den barske gruppe D i Helsingborg.