Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/01-15   -   Pressemeddelelse

Hæv adgangskravet til 4 i dansk og matematik

Elever med et karaktersnit på under 4 i dansk eller matematik fra folkeskolen trækker i gennemsnit de resterende gymnasieelevers faglighed ned med 0,2 karakterpoint. Det viser en analyse fra Dansk Erhverv, der opfordrer til, at man hæver adgangskravet til 4 i dansk og matematik.

Adgangskravet til gymnasiet bliver et væsentligt element i den kommende gymnasiereform. En analyse fra Dansk Erhverv viser, at elever med et snit på mindre end 4 i dansk eller matematik har en negativ indflydelse på de resterende elevers faglige udbytte af gymnasiet. Faktisk kan en stor andel af elever med under 4 sænke niveauet og trække de fagligt stærke elever ned med, hvad der svarer til hele 0,51 karakterpoint.

"Elever med en lav karakter i dansk og matematik fra folkeskolen kan påvirke det faglige niveau på det enkelte gymnasium i et sådant omfang, at det har konsekvenser for resten af eleverne på skolen. Skal vi sikre et fagligt løft af gymnasiet, hvis primære formål jo er at forberede eleverne til en videregående uddannelse, er vi nødt til at hæve ambitionerne i forhold til adgangskravene," siger Mette Fjord Sørensen, forsknings- og uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv

Regeringen foreslog i sit gymnasieudspil i december, at man hæver adgangskravet til 2 i dansk og matematik. Dansk Erhverv mener ikke, at et adgangskrav på 2 er tilstrækkeligt, da det faglige fundament skal være på plads, når man starter i gymnasiet. Adgangskravet bør hæves til 4 i dansk og matematik, hvis vi skal sikre et tilstrækkeligt løft af det faglige niveau.

"Det er naturligvis vigtigt, at vi sikrer, at alle unge får en uddannelse, men det er mindst lige så afgørende for Danmarks konkurrenceevne, at de dygtigste unge kan klare sig i den internationale konkurrence, og det opnår vi ikke, hvis gymnasiet ikke tilbyder bogligt stærke elever den bedste mulige uddannelse," siger Mette Fjord Sørensen.

Læs hele Dansk Erhvervs Perspektiv: Adgangskrav styrker faglighed:
http://www.danskerhverv.dk/Nyheder/Documents/DEP-2015-02.pdf

Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire