Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
09/10-14   -   Pressemeddelelse

Bekymrende med sløj eksport

Bekymrende eksportudvikling. Dagens udenrigshandelstal fra Danmarks Statistik viser et fald i såvel eksporten som importen af varer i august 2014. Eksporten faldt således 2,7 pct. og importen med 5,1 pct. Set over de seneste tre måneder er eksporten faldet med 1,1 pct. mens importen er blevet reduceret med 1,3 pct. Det viser de sæsonkorrigerede tal. Renset for olie og lign. faldt eksporten med 1,0 pct. i august.

"Det er absolut ikke gode nyheder at eksporten i august fortsætter den nedadgående tendens. Vi har hårdt brug for udlandets efterspørgsel efter vores varer og services såfremt dansk økonomi skal løfte sig fra det dødvande som lige nu dominerer den samfundsøkonomiske tilstand.

Nye tal for vores vigtigste eksportmarked og Europas tidligere så stærke lokomotiv, Tyskland, viser desværre, at fremdriften i den økonomi er væk, og det har både direkte og indirekte negative konsekvenser for dansk eksport og samfundsøkonomi, vurderer Mira Lie Nielsen, økonom i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

"Hovedårsagen bag den skuffende udvikling i Tyskland er at finde i den fortsat eskalerende konflikt med Rusland, som nu for alvor afsætter negative fodspor på den tyske økonomi. Tyskland er grundet sin størrelse og økonomiske tyngde afgørende ikke blot for dansk, men for hele den Europæiske økonomiske udvikling. Derfor trækker de dårlige tyske tal for bl.a. ordreindgang og produktion både direkte og indirekte vores eksport nedad - direkte fordi vores afsætningsmuligheder i Tyskland falder og indirekte fordi mulighederne for eksport til det resterende af Europa også mindskes.

Vi har i flere år haft eksporten som lyspunkt og understøttende hånd for væksten, og det er fortsat vigtigt for genopretningen på såvel arbejdsmarkedet som i samfundsøkonomien som helhed at få salget til udlandet op, men der er ikke meget der pt tyder på snarlig ændring i eksportudviklingen, " slutter Mira Lie Nielsen.

Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire