Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
18/09-14   -   Pressemeddelelse

Mangel på risikovillig kapital bremser højvækstvirksomheder

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af nye højvækstvirksomheder stadig er betydeligt under niveau fra før krisen. Trods en mindre stigning i år er tallet langt fra stort nok til at sikre fremtidig vækst og beskæftigelse hos højvækstvirksomhederne.

I perioden 2009-2012 var der samlet 198 nye højvækstvirksomheder, hvilket er en stigning på 7 pct. i forhold til den foregående periode, 2008-2011. Antallet af nye højvækstvirksomheder er dog stadigt betydeligt under niveauet op til krisen, hvor der blev startet 355 eller 44 pct. flere højvækstvirksomheder.

"Der er mere end nogensinde behov for at se nærmere på incitamenterne for de private investorer - altså spørgsmål om, hvordan man kan gøre det mere attraktivt og mindre usikkert at investere i Danmark. Et øget investeringsniveau er en afgørende forudsætning for, at flere virksomheder opnår den finansiering, der skal til for at sikre højvækst over en længere periode. Der er især behov for risikovillig kapital, og her er det relevant at se på skatten. For eksempel mener vi, at aktieindkomstbeskatningen bør sænkes til 27 pct.," siger Louise Riisgaard, chefkonsulent i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

"Det er nærliggende at se nærmere på, hvad der skal til for at sikre, at flere danske højvækstvirksomheder realiserer deres potentiale til at nå en milliardomsætning, fx via det danske børsmarked. Mange højvækst virksomheder oplever store udfordringer, når det kommer til at fremskaffe kapital til langstrakte og aggressive vækstforløb i Danmark," siger Louise Riisgaard

Nye højvækstvirksomheder er virksomheder, der er op til fem år gamle, og som har fem eller flere ansatte i starten af vækstperioden og en gennemsnitlig årlig vækst på mindst 20 pct. over en treårig periode.

Pressekontakt


Firma

Dansk Erhverv
Børsen
1217 København K, Danmark

  33 74 65 64
  41 19 85 03

http://www.danskerhverv.dk

Modtag nyheder fra Dansk Erhverv på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire