Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
30/08-16   -   Pressemeddelelse

Mere kommunalt byggeri i de syddanske kommuner

De danske kommuner har frem til udgangen af 2019 planlagt og budgetteret med byggeprojekter for 68 mia. kr. Men der er enorme forskelle, når man ser på byggeaktiviteten per indbygger i kommunerne. Kommunerne i Syddanmark har samlet set øget investeringerne, alligevel ligger de fleste kommuner i Region Syddanmark under landsgennemsnittet.

De danske kommuner har frem til udgangen af 2019 planlagt og budgetteret med byggeprojekter for 68 mia. kr. fordelt på 4.719 projekter. Der er primært tale om projekter inden for hovedgrupperne "Anlægsarbejde", "Skoler og uddannelse", "Sport fritid og kultur" samt "Sundheds- og socialvæsnet".

Enorme forskelle på de kommunale anlægsbudgetter
Rapporten indeholder nøgletallet "Byggeaktivitet per indbygger", der gør det muligt at sammenligne kommunernes investeringer på tværs af landet. Nøgletallet afslører store forskelle mellem kommunerne. Landsgennemsnittet er 11.889 kr. per indbygger i Danmark.

Mere gang i de syddanske kommuner
Der er generelt kommet mere gang i de kommunale byggeprojekter i Region Syddanmark, hvor flere kommuner har øget investeringerne sammenlignet med sidste år. Kommunerne i Region Syddanmark bygger samlet set for 12,1 mia. kr. fordelt på 1.050 projekter frem til udgangen af 2019. Det er en fremgang på 1,9 mia. kr. eller 19 % sammenlignet med sidste år. Fremgangen er især båret af flere små kommunale projekter i regionen.

Den gennemsnitlige investering for alle kommuner i regionen er nu 9.995 kr. per indbygger, en fremgang på 1542 kr. sammenlignet med sidste år, men fortsat et stykke under landsgennemsnittet.

"Vi ser dog generelt en positiv tendens for kommunerne i Region Syddanmark, hvor langt de fleste kommuner har øget bygge- og anlægsinvesteringerne. I år er der kun 5 kommuner i regionen, der investerer under 7.500 kr. per indbygger mod hele 11 sidste år", fortæller adm. dir. Jens Slott Johansen, Byggefakta A/S.

Kun tre kommuner i Syddanmark ligger over landsgennemsnittet
Selv om der har været fremgang for kommunerne samlet set i Region Syddanmark, er der dog kun 3 ud af 22 kommuner i regionen, der ligger over landsgennemsnittet. På første pladsen finder vi Billund, der med 52 projekter bygger for 20.818 per indbygger. Herefter følger Nyborg og Vejen kommune, der bygger for henholdsvis 14.873 kr. og 12.763 kr. per indbygger.

Blandt kommuner med lavest aktivitet per indbygger finder vi Assens, hvor der bygges for 5.093 kr. per indbygger samt Fanø, der bygger for 4.225 kr. per indbygger.

"Kommunernes investeringer 2016-2019" indeholder en komplet oversigt over alle kommuner i Danmark rangeret efter "byggeaktivitet per indbygger".

Om rapporten
Rapporten "Kommunernes investeringer 2016-2019" er udarbejdet af Byggefakta, som er Danmarks førende leverandører af projektinformation til byggebranchen. Rapportens data er baseret på samtlige 98 kommuners investeringsplaner, der er vedtaget i forbindelse med Budget 2016. Alle planer er gennemgået i detaljer af researchafdelingen hos Byggefakta, og projekter, der indgår i rapporten, er registreret på baggrund af telefoninterviews med kommunernes forvaltninger. Herefter har kommunernes økonomiafdelinger haft data til gennemgang og korrektur.


Relevant information

Hent hele rapporten Kommunernes Investeringer 2016-2019
http://www.byggefakta.dk/kommunernes-investeringer


Billeder


Pressekontakt

Mette Linneboe Pedersen
Kommunikations- og marketingchef
  36926036
  50433042

Firma

Byggefakta A/S
Stationsparken 25, 2. sal
2600 Glostrup, Danmark

  70253031
  22477416

http://www.byggefakta.dk

Modtag nyheder fra Byggefakta A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire