Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/11-13   -   Pressemeddelelse

BunkerLove på Nordkraft

Den anerkendte britiske fotograf Chris Brock har foreviget årets Kulturpunkt, projektet BunkerLove, der med Region Nordjylland i ryggen har skabt original bunkerkunst ved tre festivaler langs den nordjyske vestkyst. Fra den 15. november udstilles de 10 stærkeste af Chris Brock's portrætter i Nordkraft i Aalborg, og fortsætter siden til rådhuset i Aabybro og til Hjørring bibliotek.

Både nordjyderne samt turister fra ind- og udland har i sommers kunnet oplevet det regionale Kulturpunkt-projekt BunkerLove, hvor 55 kunstnere fra 12 forskellige lande skabte bunkerkunst ved tre festivaler på de nordjyske strande ved Hirtshals, Grønhøj og Løkken.

Nu bliver der lejlighed til et gensyn med kunstværkerne, som bl.a. talte en bunker omdannet til en skøn have og installationskunst lavet af fiskenet samt dans, musik, performancekunst og sågar en flydende bunker.

Udstillingen er en forlængelse af sommerens festivaler og ånden i BunkerLove-projektet, som i foråret vandt Region Nordjyllands konkurrence om at blive regionens officielle Kulturpunkt 2013:

- BunkerLove vandt netop fordi projektet tager udgangspunkt i den nordjyske natur og den autentiske og historiske virkelighed, nemlig bunkerne, for derefter at skabe en helt ny fortælling om dem gennem kunst og teknologi, siger kontorchef Nanna Skovrup fra Region Nordjylland.

Kunst og erkendelse
I arbejdet med projektet har BunkerLove indgået en række strategiske og praktiske partnerskaber - bl.a. med Aalborg Universitet som i BunkerLove ser et vigtigt skridt i formidlingen af den nordjyske kulturarv. Det forklarer dekan for det humanistiske fakultet Lone Dirckinck-Holmfeld:

"BunkerLoves kunstkoncept er genialt, fordi det er engagerende og har international "kant". Bunkerne langs Vesterhavet i region Nordjylland udgør en meget vigtig kulturarv. Gennem BunkerLoves kunst og performances oplever vi dette på nye måder og opfordres til at reflektere over de begivenheder, som de har dannet ramme for historisk.

Vi håber, at BunkerLove kan være med til at stimulere til yderligere brug af kunst som et værktøj til at skabe innovation og viden, og højne bevidstheden om vigtigheden og værdien af kunstneriske kompetencer i en lang række sammenhænge."

Om Chris Brock
Chris Brock bor i London og anerkendt for sine unikke portrætter, der involverer de samtidige omgivelser på en ny og original måde.

Relevant information

Event og udstillingsdetaljer på Facebook
https://www.facebook.com/events/454623221324580/465223313597904


Billeder


Pressekontakt


Firma

BunkerLove Association
Harald Fischers vej 33
9480 Løkken, Danmark

  +45 28 18 57 30
  +45 28 78 65 43

http://www.bunkerlove.com

Modtag nyheder fra BunkerLove på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire