Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
20/02-24   -   Pressemeddelelse

Er dit barn klogere end dig i trafikken? Få styr på din teori her



Måske har du prøvet at tage en teoriprøve med dit barn, da han eller hun tog kørekort – og blev chokeret da du ikke bestod. Mange spørgsmål kan virke kringlede, reglerne kan være ændret, siden du tog kørekort, og måske er der fremgangsmåder og retningslinjer, du ikke lige kan huske.

Ved køreprøven spørger den sagkyndige også ind til tekniske spørgsmål om bilen. Mon ikke svarene på dem ligger helt bagerst i baghovedet hos dig? En bar er et sted, du mødes med dine venner, og et mønster er noget, en skjorte kan have – hvad har det med dæk at gøre?

Er du i tvivl om, hvor rusten din viden faktisk er, og har du brug for en genopfriskning? Her kan du teste om du stadig har styr på den teori, der er vigtig for din færdsel i trafikken. Og for din street credit overfor dit barn!

Hold, stop, stands!
Splitte mine brems-sejl: Det er vigtigt at din bil kan bremse ordentligt, så du har kontrol over bilen. En måde at tjekke den på, er ved at se på bremsens vakuumforstærker.

Vakuumforstærkeren eller bremseforstærkeren gør netop det – forstærker dit tryk på bremsen, så du ikke skal bruge for mange kræfter på at standse bilen. De fleste biler har vakuumforstærker, både el- og brændstofsdrevne. Det er dog ikke alle elbiler, der har vakuumforstærker. Har du ikke en vakuumforstærker, kan du i stedet tjekke bremserne for slitage eller tjekke bremsevæskebeholderen.

Hvordan gør du?: Du kontrollerer vakuumforstærkeren ved at træde på bremsen en håndfuld gange. Du skal gerne kunne mærke, at bremsen bliver strammere og sværere at træde ned for hver gang, på grund af vakuummet. Derefter holder du bremsen nede og tænder motoren – synker din pedal ned, når du tænder motoren, er din bremse i orden, men forbliver bremsepedalen, hvor den er, er din bremse ikke sikker – og det er ikke tilladt at køre.

Bliv mønsterelev
Loven siger: Mønsteret på dine dæk er sammen med gummiblandingen det, der giver grebet i vejen, så du trygt kan køre i det danske vejr. Derfor er det et lovkrav i Danmark, at dit dækmønster ikke må være slidt længere ned end 1,6 mm. Der findes en lille slidindikator på dækket – en lille gummimarkering i rillen nede i dækkets mønster. Når mønsteret er nede i samme højde som slidindikatoren, altså de 1,6 mm, skal du skifte dæk.

Sikker på vejene: Dog er det vigtigt at påpege, at de 1,6 mm er det absolutte minimum. Hvis du gerne vil køre sikkert på vejene, skal du skifte dæk tidligere. Dækmønsteret bør være minimum 3 mm for sommerdæk og 4 mm for vinterdæk ifølge Christian Jensen, der er tekniker hos Bridgestone.

Christian Jensen forklarer her hvorfor:
- Dækmønsteret er vigtigt for, at du har et godt vejgreb, fx når du kører i vådt vejr. Mønsterets funktion er blandt andet at forhindre vand og grus i at påvirke dækket og vejgrebet. Jo mere nedslidt dækmønsteret er, jo større risiko er der for nedsat vejgreb, aquaplaning i vådt vejr og længere bremselængde.

Der skal være tryk på!
Konsekvenser: Det er vigtigt, at du løbende holder øje med dine dæk og dæktrykket – gerne en gang om måneden. Fordi ligesom med dækmønsteret kan dæktrykket have indflydelse på dit vejgreb og bremselængde. Med et korrekt dæktryk har du altså de mest optimale forhold for en sikker tur.

Hvilket dæktryk skal mine dæk have?
Dæktrykket kan stå i bilens manual, på dørstolpen ved førersædet eller i tankdækslet. Typisk måles trykket i bar eller psi.

Husk: Sidst, men ikke mindst, er det en vigtig, men ofte overset detalje, at dæktrykket kan ændre sig med temperaturændringer. Kulden får luften til at trække sig sammen og resulterer dermed i et lavere dæktryk. Det er endnu en grund til, at du løbende skal kontrollere.

Billeder


Pressekontakt

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation, Bridgestone Danmark
  22 70 11 20

Firma

Bridgestone
Sigma 1
8382 Hinnerup, Danmark

  +45 87 64 66 64
  +45 22 70 11 20

http://www.bridgestone.dk

Modtag nyheder fra Bridgestone Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire