Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
28/02-13   -   Pressemeddelelse

Vær opmærksom på bilens dæktryk

Som bilist er der flere ting man skal være opmærksom på ved brug af bilen. Bilens dæktryk er en af de ting, som de færreste tænker over, men som er meget vigtigt at være opmærksom på. Det er påvist, at op mod 50 pct. af bilerne på de danske veje har forkert dæktryk i et eller flere hjul. Forkert dæktryk kan have betydning for både bilens sikkerhed og brændstofforbrug.

Kontrol af dæktrykket
Dit dæk vil tabe tryk med tiden, derfor bør du som minimum kontrollere dæktrykket en gang om måneden. Husk også at kontrollere reservehjulet med jævne mellemrum. Det er vigtigt at være opmærksom på at dæktrykket er korrekt, da det påvirker bilens køre- og bremseegenskaber og sikkerheden. Er dæktrykket for lavt er der en øget risiko for, at man mister kontrollen over bilen ved f.eks. en hård opbremsning. Herudover er der også en risiko for, at der kan opstå skader på dækket, hvis dæktrykket er for lavt. Et eksempel herpå er at køre med en tungt læsset bil, som en feriepakket bil på vej til, eller fra ferie.

Dæktryk påvirker brændstofforbruget og dækkets levetid
Et korrekt dæktryk er ikke blot en nødvendighed for sikkerheden, men det gavner også miljøet. Et for lavt tryk på blot 0,5 bar på et dæk er nok til at øge brændstofforbruget med 2-3 pct. og slider unødigt på dækket. Et overtryk på 0,1 bar vil derimod være til gavn for brændstoføkonomien, uden at det går ud over dækkets levetid og bilen køreegenskaber.
Dæktrykket på en bil er som regel opgivet i bar, kPa eller psi og findes oplyst i bilens instruktionsbog. Herudover findes det typisk på et mærkat på tankdækslet, en dørstolpe eller lignende steder i bilen. Dæktrykket bør kontrolleres når dækkene er kolde, enten med en dæktryksmåler, eller på en tankstation. Det anbefales at have et højere dæktryk ved kørsel med læs og høj hastighed. Når du har kontrolleret dæktrykket så vær opmærksom på, at ventilhætten skrues rigtigt på, da snavs ellers kan sætte sig og gøre ventilen utæt.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.


Relevant information

http://atcore.dk


Pressekontakt


Firma

Atcore ApS
Århusgade 88, 3. sal
2100 København Ø, Danmark

  +45 60 60 44 44
  +45 30 70 74 64

http://atcore.dk

Modtag nyheder fra Atcore ApS på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire